Modelautobeurs

Het verzamelen van modelauto’s is een leuke hobby. Je kunt een thema verzamelen als bijvoorbeeld ambulances of een fabrikant zoals Hot wheels of Matchbox. Weer anderen kiezen voor een automerk als Citroën, Porsche of bijvoorbeeld Ferrari.

Miniatuurauto’s zijn er in heel veel verschillende schalen.
1:43 is wel een van de meest voorkomende, het Dinky toys formaat ook wel genoemd.
Jarenlang was dit de meest verzamelde schaal.
Maar ook schaalmodellen in 1:87 (het trein of modelspoor formaat) is populair.
Begin jaren 80 van de vorige eeuw kwam daar de schaal 1 op 18 bij.

Grotere automodellen met meer detaillering. Inmiddels wedijveren fabrikanten met elkaar ook om de 1:12 en zelfs 1 op 8 modellen.
Sinds ongeveer 2015 wint de 3inch of wel schaal 1 op 64 flink terrein. Merken als Majorette, Hot wheels, Matchbox, Siku deden dit al jaren. Door de populariteit van deze ‘Maßstab’ zoals in de Duitsland wordt gesproken over de schaalmodellen komen er steeds meer merken bij. Greenlight uit Amerika, Schuco maakt er steeds meer, Norev uit Frankrijk en ook Solido.
Tientallen nieuwe fabrikanten groot en klein uit China als Time Micro, PGM, Fuelme, Mini GT die slechts een greep zijn uit het aanbod.

Een miniatuurauto collectie kun je natuurlijk in doosjes bewaren of op planken zetten.
Naarmate de collectie toeneemt is een glasvitrine een ideale oplossing om je modellen te showen.

Een prachtige collectie Corgi toys, Tekno vrachtwagens of de trucks van WSI staan natuurlijk prachtig in een mooie glazen kast als presentatie.